Bogens opbygning

Vi kalder det Ny Tid, som vi er på vej ind i. Sagt med mere almindelige ord er vi på et tidspunkt i verdenshistorien, hvor alle løsninger bliver rusket rundt. Det gælder parforhold. Det gælder arbejdsdag. Det gælder politik. Det gælder enhver tale om globalisering. Alt er i spil, og vores opgave som mennesker er selv at være til stede i vores egen tilværelse, og derfra at navigere i alt det, som med udgangspunkt i den frie vilje altid først præsenterer sig som positive livsmuligheder. Bøvlet opstår, når vi går for meget i modstand, eller direkte modarbejder det, som vi er sat i verden for.

Ideen till bogen stammer fra en af gratisaviserne, der hver dag har en dialog med talebobler på en mobiltelefon.

Da Solveig Winther og Arne Frost længe havde haft en dialog kørende på Facebook, blev det en dag tydeligt, at denne dialog var egnet til bogudgivelse, med anvendelse af talebobler.

Derudover var begge meget kommunikerende med andre indlæg og små vers i nogle Facebookgrupper.

Flere af disse indlæg har fundet vej til bogens sider. Mange af dem indeholder faktisk guldkorn.

De temaer, som især bliver behandlet i bogen, er sensualitet, tantrisk kærlighed, selvkærlighed, om at tage hensyn til hinanden, om at have respekt for hinanden.

At indgå i et parforhold er noget, man gør, fordi man kan noget sammen, fordi man skal noget sammen, fordi man vil noget sammen.

Dette noget kan så vare i kortere eller længere tid. Forudsætningen for et varigt forhold, er, at man til stadighed kigger indad, samtidig med at man også kigger udad. Hvis ikke det er ladsiggørligt, vil forholdet før eller siden gå i opløsning, eller mere dramatisk gå i stykker.

Det er i øvrigt de refleksioner og oplevelser, som indtraf i umiddelbare forlængelse af forholdets ophør, som er udgangspunktet for Hjerterummet, den efterfølgende bog.