Indholdsfortegnelse i Livets sammenhængskraft

Som alle de foregående titler er denne kommet til mig som noget, jeg bare må skrive. Og da jeg havde sagt ja til det, nærmest væltede det ud af mig, først og fremmest kompositionen. Og siden er der kommet ny inspiration hver eneste dag.

Denne bog går et spadestik dybere end de foregående. Den giver mig lov til og mulighed for at se det hele i et perspektiv, som jeg ikke har haft viden om tidligere, i hvert fald i dette liv. Kilden, alias Gud, er i den ene ende af spektret. DNA, som alle levende væsener kommer af, er i den anden. Imellem disse positioner udspiller vores liv sig.

Mennesket med alle dets muligheder befinder sig som alle de levende nærmest den fysiske kerne.

  1. Indledning
  2. Hvad er scenen
  3. Hvad udspringer livet af
  4. En køn plante
  5. Instinktet
  6. Menneskevæsenet
  7. Sjælens univers
  8. Det guddommelige univers
  9. At være menneske

Hvis man har taget sin sjæl i ed, vi man altid være optaget af og føle sig forpligtet af livets sammenhængskraft.

Jeg er her for at formidle ny viden eller en ny logik, som gælder fra det mindste til det største.

Den er kun mulig at erkende, hvis man som et barn møder den i fuld hengivenhed.

Min position er kontinuitet i alt, åbenhed over for alt. Jeg har oplevet, at livet, når vi åbner os for det, har en kontinuitet i sig selv. Når den ikke altid har være mulig at gennemføre konsekvent, skyldes det først og fremmest, at andre har gjort det umuligt for mig. Men det er ikke et udtryk for, at det ikke stadig er muligt. Vi skal bare sige ja til det og gøre det af hele vore hjerte.

Det er voksenlivets hårdhed og kynisme, der er det helt store problem.

Livet sammenhængskraft lader sig erkende, hvis vi altid har hjertet med i alt, hvad vi foretager os. Og det er ikke med et kommercielt eller professionelt udgangspunkt, jeg skriver det. Og det er ikke en rolle, som jeg påtager mig til særlige lejligheder.

Guddommelighed er noget, som vi alle kan få adgang til. Men det forudsætter, at vi er helt igennem og gennemført ordentlige mennesker, og at vi vedbliver med at være det.

Nogle forfalder til at ville være guder eller gudelignende, men det vil de aldrig slippe helt godt fra, alene af den grund, at vi er mennesker, og ikke skal forsøge at være andet. Det er til gengæld en fantastisk spændende opgave, når vi tager den på os.