Energi er guddommelig

Igen i dag har jeg besøgt Frans’ krypt. Det var en sjov oplevelse. For jeg kom fuldstændigt, som jeg var. Bare mig. Og jeg havde det godt. Tog mine sandaler af, som jeg godt kan lide at gøre. Satte mig på min sædvanlige plads ude i højre side. Og satte mig bare og havde det godt.

Om morgenen er vi ikke så mange. De fleste er munke.

I går fik jeg replikken: “Jeg forstår ikke det, du har med Frans”.

Det gør jeg måske heller ikke, eller også gør jeg. Det er jo ikke første gang, jeg møder nogen fra den anden side, hvis man kan udtrykke det på den måde. Jeg ved, de er der. Jeg kan mærke det, nogle gange tydeligere end andre.

På den måde var jeg også for nylig ved mine forældres grav og kunne mærke dem, hvor vi også på en eller anden måde udvekslede. Er det mærkeligt? Jeg ved det ikke. Ikke for mig. Men for år siden ville jeg vist ikke have troet det muligt. I hvert fald ikke før 1979, hvor det hele begyndte.

Men det er vigtigt for mig at være et fuldstændigt normalt menneske. Jeg ved bare, det sker, men jeg skal ikke nogen steder hen og missionere om det. Sådan er det bare.

Jeg skal heller ikke tjene penge på at fortælle om det.

Da jeg fik min cafe latte bagefter, skrev jeg noget om, hvor vigtigt det er, at vi bare er med det, der er, og anerkender, hvad og hvem vi er. Men også at vi bare er med det, der er, uden at blande os i noget, som vi ikke skal blande os i.

Og på vej hjem i bilen kom så overskriften til mig. Det, der sker, er jo bare en del af noget større, hvor vi er i det. Det, der kommer til os, er alt sammen i form af energi på en eller anden måde. Energien får os til at gøre noget, få lyst til noget, måske møde nogen. Og vores opgave er at være i den energi, uden at blive bedrevidende eller krukkede, eller tro, at vi skal bestemme noget, eller er noget særligt.

Jeg har for længst overgivet mig til at være i denne tilstand eller viden, eller hvad man vil kalde den. Derfor har jeg også indrettet mit liv efter det. Der er ikke noget hårdt tilbage i mig, der låser mig fast til en bestemt position. Jeg skal ikke forsvare noget.
 
Men jeg vil gerne være en repræsentant for, at det er muligt at være et positivt menneske hele vejen igennem, uden hårdhed og kynisme i sit væsen. De hårde former kan man typisk have, når der er noget, man ikke vil give slip på.

På den måde er energien en leg med os, for at teste os, for at komme ud i hjørnerne af os, også for at vi skal lære hinanden og os selv at kende. Livet er magisk. Livet er godt.

Livet er der, for at vi skal glæde os over det, tage det ind, være positive, være gode ved hinanden, også nogle gange provokere hinanden, men altid i en god ånd. Det var en god knude, jeg fik bundet der. Synes jeg selv .

At kunne være i mig selv på den måde matcher at kunne være i min egen energi, at kunne være i min egen seksualitet. Det er nok en vigtig tilføjelse for at kunne forstå det.

Assisi søndag den 16. juni 2019